Spending time with my friends and family in the Kootenays

It is not just the mountains, the valley and the landscape that make the Kootenay's so special.  It is also the place where so many people I care about a lot are still around.  When I'm around it's always quite busy trying to spend time with my host families and friends.  


Of my 4 host families, unfortunately only one of them lives in the valley anymore but also my 2 host sisters and their family are still around.   And the boys have some Canadian friends as a result. 


Me and my 2nd host family and my host sisters: 
















Remembering my other host families and meeting their (grand)children again







Meeting up with the Rotary club again and with dear Rotarians and RYLA friends













Precious church friends 











Reconnecting with classmates from high school






No wonder I always lack time when I'm in the valley. Time flies when you're having fun. Wish I could spend more time there. 

Comments

saturnein said…
De meneer met pet en zonnebril (2e foto dacht ik) heeft een karakterkop :-)

Vind je het eigenlijk niet confronterend, hoe iedereen er elke keer dat je ze bezoekt, een pak ouder uitziet? Ouder is? Allez, is vanzelfsprekend natuurlijk, jij wordt ook ouder, maar toch, ik vraag me dat wel eens af.

En nog een vraag: is het geen optie om gewoon eens een hele vakantie op familiebezoek te gaan? En wat meer tijd samen te besteden? Of is dat niet mogelijk?
Goofball said…
@saturnein: het is superconfronterend: sinds 2011 is bij elk bezoek minimum 1 iemand weggevallen. Mijn eerste gastvader stierf in 2011 1 maand na ons bezoek. Inmiddels ben ik al 4 gastouders verloren en paar kenissen. Bij de oudere generatie is het met klein hartje dat je afscheid neemt en "Ik kom terug, tot binnen 4-5 jaar" zegt. Het is de reden waarom ik steeds sneller terug wil keren. Ja ik zie ze ook verouderen, ze vechten tegen ouderdom en ziekte.


In begin was dat niet zo erg en passeerden we gewoon 1 keer maar gewoon 24u en was er dan wel een BBQ met al mijn gastgezinnen en wat klasgenoten samen zodat ik iedereen in 1 keer zag. Ik wou ook niet voor Jan dat ik hele tijd bij oude bekenden was en hij er voor soep en patatten bijzat.


Maar inmiddels kent hij hen ook wel. De kinderen beginnen ginder kinderen te kennen. Ik krijg nu wel wat meer het gevoel dat op bezoek zijn bij ...en gewoon in de vallei te zijn en rond te hangen deel van de vakantie kan zijn. Het was gewoon te kort nu.

Maar enkel dat. Goh, je moet weten dat men ginder ook gewoon aan het werk is is. Kinderen doen kampjes, ouders zijn aan het werk. Gepensioneerden hebben ook hun golfafspraken, medische check-ups enz. Dus we lunchen vooral met mensen, we springen binnen op mensen hun werk maar kunnen daar geen uren babbelen enz. Er zijn dus ook wel limieten.
En anderzijds vinden we het fijn om met ons vier nog steeds nieuwe stukjes Canada te ontdekken of even met ons vier zonder verplichtingen te zijn. (want in de vallei zijn is ook deels geleefd zijn "jullie komen vanavond toch eten eh bij ons").

Popular Posts